QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

[钦州文化] “钦州白话猫”欢乐大本营

楼主
      Hi!大家好,一周一期嘅白话动漫脱口秀节目“钦州白话猫”自从2015年8月推出以来,得到了大家好多支持跟帮助,我地都好荣幸能为在本地跟世界各地嘅钦州人带去少少欢乐跟乡情。好多朋友睇了一集之后都好想搵其它集睇下,所以我地就在个啲做一只“白话猫”嘅大本营,不断更新,将各期内容收录在此。

.........................搞搞阵嘅分割线........................

1-4集由于某些原因,我地已自行删除,所以在大本营里头就冇放出来了。有其他网友已经上传上了腾讯视频,大家可以自行搜索“钦州白话猫”。

番外篇(2015年9月7日):宜家啲钦州学生哥

第五集
(2015年9月10日)教师节快乐!

第六集
(2015年9月16日)疯狂嘅女司机

第七集
(2015年9月23日)中秋节吟诗作对

第八集
(2015年9月30日):挨钦州街烂仔追尾

第九集
(2015年10月8日):上班第一日睡过觉

第十集(2015年10月14日):钦州白话同点来个呢

第十一集(2015年10月21日):九月九,祝老人们节日快乐!

第十二集(2015年10月28日):挨突然出现在生命中嘅女人伤得好深!

第十三集(2015年11月4日):撞到碰瓷阿婆同点做好?

第十四集(2015年11月11日):老婆公然捞老契

第十五集(2015年11月18日):老婆生仔我请假,结果。。。

第十六集(2015年11月25日):钦州系鬼城?我冇信

第十七集(2015年12月2日):古惑仔大战军分区?!

第十八集(2015年12月9日):上班睇X片挨老板捉

第十九集(2015年12月16日):妹妹仔要跟我耍世界上最好耍嘅游戏

第二十集(2015年12月23日):猫哥含泪向全市人民道歉

第二十一集(2015年12月30日):年底真系好崩溃

第二十二集(2016年1月6日):阿猫识耍一只好力嘅魔术

第二十三集(2016年1月13日):领导你算咩咯?

第二十四集(2016年1月20日):钦州居然落过鹅毛大雪

第二十五集(2016年1月27日):钦州又百年一遇落雨了

第二十六集(2016年2月5日):全球猫友大拜年

第二十七集(2016年2月17日):过年过得好癫撇

第二十八集(2016年2月24日):教你一百种扣妹绝招

第二十九集(2016年3月2日):听过钦州传奇人物八叔冇?

第三十集(2016年3月9日):阿猫写了首白话歌俾大家听

第三十一集(2016年3月16日):高帅富惨遭妹妹仔拒绝

第三十二集(2016年3月23日):女网友搵阿猫求安慰

第三十三集(2016年3月30日):钦州白话超长经典拜祖词

第三十四集(2016年4月6日):三月三得放假竟然系因为一条蛇!

第三十五集(2016年4月13日):阿猫有一件重要嘅事要宣布

第三十六集(2016年4与20日):行匀了钦州,你就睇透了人生

第三十七集(2016年4月27日):阿猫要做语文老师!

第三十八集(2016年5月4日):世界咁大,我想去转转

第三十九集(2016年5月11日):结婚太早都挨老派捉?

第四十集:大结局!阿猫挥泪暂别猫友

.....................搞搞阵嘅分割线.....................

下一集呢?等下一只星期啦!我地会第一时间更新噶!如果钟意,就快啲关注我地啦!

我想问一个:“勒崩匝”(山野丛生多刺的藤条、灌木)用文字怎样写?  发表于 2015-12-27 18:15
我滴穷得裤甩甩,从来都没给过马云一分钱  发表于 2015-11-13 13:48
坚持  发表于 2015-10-4 13:50
最好附上日期  发表于 2015-10-3 13:43

评分

逗比最闪耀, + 5 很给力!
liuhedashi + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 鄙视唔会讲白话既钦州人
小城懒女 + 4 赞一个!
迦叶 + 2 赞一个!
独吃哥-啊海 + 4 很给力!
吾道以一贯之 + 4 很给力!
湿足渔乐圈 + 4 赞一个!
Gambler + 4 神马都是浮云
laowang + 4 很给力!
haobang88 + 4
pfh501846999 + 4 很给力!
钦州风云 + 4 赞一个!
钦州380 + 4 赞一个!

分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
收藏收藏5 分享分享 分享淘帖 支持支持60 反对反对1

沙发
自己占楼,留作更新用

板凳
自己占楼,留作更新用

地板
自己占楼,留作更新用

自己占楼,留作更新用

自己占楼,留作更新用

自己占楼,留作更新用

自己占楼,留作更新用

自己占楼,留作更新用

自己占楼,留作更新用

钦州白话大家倾 发表于 2015-10-2 20:01
Hi!大家好,一周一期嘅白话动漫脱口秀节目“钦州白话猫”自从2015年8月推出以来,得到了大家好多支持 ...
赞一个!